joi, 19 septembrie 2013

Pasta de dinţi - codul culorilor

    Am primit pe E-mail un articol, care, la o primă lectură, mi s-a părut de luat în seamă. Acesta a fost şi motivul pentru care mă hotărâsem să-l postez şi eu pe unul din grupurile tematice ale Aqvilei. Oscilam între "Cască ochii..." şi "Ce n-ai ştiut", numai că informaţiile opţinute ulterior au dat câştig de cauză primului.
   Mai întâi de toate, haideţi să vedem despre ce ar fi vorba:



Cât de bună este pasta de dinţi după codul culorilor de pe tub

Cu totii ne spalam pe dinti. Cred ca de multe ori am cautat sa cumparam o pasta de dinti cat mai buna. De cele mai multe ori, televizorul a fost sursa noastra principala de inspiratie in problema: Ce pasta de dinti sa alegem?

Stiati ca orice pasta de dinti are un patratel colorat precum cele de mai jos?
 
Fiecare culoare are o semnificatie:

Verde: Naturala
Albastra: Naturala si Medicinala
Rosie: Naturala si Chimicala
Neagra: Pur Chimicala

De curiozitate, m-am uitat la pastele de dinti care le am in baie:

GennaDent Junior - bulina verde
Blend-a-med - bulina rosie
AquaFresh - bulina neagra
Sensiblue - bulina neagra

Aveţi grijă deci ce cumpăraţi !


   Acesta a fost articolul primit şi pe care l-am regăsit şi pe un site din Moldova. Ca orice om normal şi care  este pus în faţa unei astfel de informaţii, am dat fuga în baie să văd ce nenorocire de pastă avem în casă. Pătrăţelul albastru mi-a readus pulsul în parametrii optimi. Din întâmplare (sau poate că nu), aveam pe birou un alt tub, cu o substanţă adezivă extrem de puternică, pentru mase plastice. Privesc pătrăţelul. Negru. Normal, nu? Fiind un produs prin excelenţă chimic, nu putea fi decât negru. Abia după ce m-am mai documentat puţintel am aflat că putea fi la fel de bine şi roşu, albastru, ba chiar şi acel verde crud al naturalului ecologic. De ce? Dintr-un motiv foarte, foarte simplu:

   Acele pătrăţele colorate se regăsesc pe tuburile multor produse, care nu au nimic în comun nici cu dinţii şi nici cu alte produse de igienă personală sau farmaceutice. Acele pătrăţele au chiar şi o denumire: Semne pentru ochi, dar care, atenţie!, se referă la un cu totul alt "ochi" decât cel uman. Semnul-pătrăţel (verde, roşu, albastru sau negru) este pentru un ochi tehnologic, fiind, în fapt, un marcaj pentru maşinile de imprimat ambalaje. "Ochiul"  cu pricina vă este cunoscut sub denumirea de "senzor", iar un senzor citeşte, sau identifică un cod, un semnal sau un reper, ce conţin diverse informaţii, printre care şi: aliniamentul, sincronizarea sau suprapunerea unor coordonate, cum ar fi: textul cu fundalul, imagine cu text, imagine cu fundal etc, referindu-mă aici doar la acest prăpădit tub pentru pasta de dinţi.
   Prin urmare, vă invit să "Deschideţi ochii şi să închideţi punga" chiar şi atunci când primiţi tot felul de informaţii..."binevoitoare". Astfel de "informaţii" puse în circulaţie pe internet poartă denumirea de "Hoaxes", iar traducerea este fără  echivoc: Farse

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.