duminică, 28 noiembrie 2010

Excursia visurilor, coşmarul fraierilor

Lanzarote - Tenerife - Gran Canaria sau, pe şleau, Marea Ţeapă!

Lanzarote, o insulă din Spania, este cea mai estică dintre Insulele Canare, la aproximativ 125 de kilometri de coasta Africii şi la 1000 km de Peninsula Iberică. Cu o arie de 845.9 km², Lanzarote este cea de-a patra insulă ca suprafaţă, dintre cele şapte insule ale Arhipelagului Insulelor Canare.

Tenerife este cea mai mare din Insulele Canare din Oceanul Atlantic, aparţinând Spaniei. Insula are o lungime de 80 de km, o lăţime de 50 de km şi o suprafaţă de 2.034,38 de km². Insula are 839.000 de locuitori.

Insulele Canare (spaniolă: Islas Canarias) sunt un arhipelag format din şapte insule de origine vulcanică din Oceanul Atlantic, pe coasta de nord-vest a Africii. Insulele aparţin Spaniei, formând o comunitate autonomă a acestei ţări.

Sună tentant, nu-i aşa? Cine nu-şi doreşte o vacanţă câte de mică, de câteva zile măcar, în aceste locuri cu sonoritate atât de exotică? Oo, dar dacă v-ar spune cineva că, prin jocul soartei, norocul v-a lovit în moalele capului cu niscavai gratuităţi, apropiindu-vă până la "imediat" un vis pe care, probabil, nici măcar n-aţi îndrăznit să-l rostiţi?
O clipă, căci în rolul Norocului nu sunt eu, aşa că...deşteptarea! Sau...poate...cine ştie?...pentru unii chiar sunt...NOROCUL!?

Gata, trec la subiect!
Cu câteva zile în urmă, să tot fie vreo 10, sunt apelat telefonic, pe postul RDS-RCS, de nu ştiu ce abureală de firmă, cum că ar face o tâmpenie de sontaj, cu tematică turistică. Fără să tresalt de cine ştie ce pasiune, răspundeam vocii feminine de la celălalt capăt al firului. Punct. La nici 10-15 minute după asta, mai sună o dată telefoniciul (chestie care nu ştiu dacă se întâmplă de 3 ori pe trimestru!), dar de această dată răspunde soţia. Ciudat, însă o auzeam cum răspunde cam cu cuvintele pe care le rostisem şi eu. Deja-vu? Hmm! Vine (soţia) şi-mi spune:
- Fii atent la faza asta! Au sunat iarăşi deştepţii ăia (firma bla, bla, bla), le-a spus numele, prenumele, ba chiar le-am spus că au vorbit deja cu tine (adică Yo), dar au ţinut-o langa în continuare, iar la sfârşit au spus că este posibil să câştigăm o excursie în Tenerife...
- Ok, zic eu, hai să facem bagajele!

Ieri, adică la data solară 13. August.2009, ora a gravitat în jurul lui 15.00, am fost anunţat că, atenţie!, sunt câştigătorul unei excursii de şapte zile, pentru două persoane, în...aţi ghicit!...TENERIFE, urmând ca duminică să dau curs unei invitaţii la sediu, undeva pe lângă fosta fabrică APACA, din gura cartierului Militari. Recunosc, mi-a cam căzut faţa! Totuşi, din prudenţă, am aşteptat să revină şi soţia acasă şi abia după aceea să-i dau vestea cea mare. Când a intrat pe uşă, la nici două ore după ce primisem vestea, a dat pe "goarnă":
- Cristache, plecăm în Canare!
-Măi, mă laşi? replic cu oarece uimire.
- M-au sunat ăia de la param-pam şi...aşa şi pe dincolo, ca s-o scurtez.

Nu este glumă, ci foarte reală relatarea! Mda, numa' că eu nu sunt tipul care să pună botu', precum guvidul, la tot ce seamănă cu scoica şi mi-am încordat muşchii să aflu cam ce era putred în toată povestea asta. Păi, pute rău, rău de tot a escrocherie. Ţeapă mai ţeapă decât a lu' Ţepeş!
Firma care m-a (nea) contactat cică s-ar numi: Atlantic Promotion. Aşa se numeşte acum, pentru că anterior şi-au spus OPTIONS INTERNATIONAL, dar şi First Choise Marketing. Aparent, una-i una şi alta-i alta, nu? Da, în aparenţă. Numitorul comun este un domn, cică ar fi de sorginte britanică: Ashley Jammes White, dar care, spun câţva dintre foştii angajaţi, ar fi originar din Cehia şi că locuieşte la Zebetin. Niciodată prins, niciodată arestat, niciodată anchetat. Reţeta este cât se poate de simplă: în faţă pionii, în spate, după cortină, "creierul". Un astfel de pion a fost Jon Holmes, cel care a tras un tun de 2 milioane de euro cu "OPTIONS INTERNATIONAL ". În prezent este anchetat penal, firma închisă, dar păgubiţii încă mai speră să-şi recupereze banii.
Iată în ce constă şi nada! După acel telefon de "interogare" (nu au nicio treabă cu sondajul de opinie), va urma un altul prin care vă este anunţată câştigarea unei excursii, gratuite, pentru "n" persoane, în locaţiile amintite mai sus. Foarte interesant este faptul că toate sunt...insule, adică veţi fi condiţionaţi de transportul aerian. Nu vor spune asta, nu! Doar că la acea întâlnire la care sunteţi invitaţi, vă vor fi oferite detalii depre câteva hoteluri de 3 stele (partenere, cică), urmând să vă alegeţi unul. Poate fi şi la anul, ba chiar şi peste doi ani, n-are importanţă, deci nu-i grabă mare, doar că, pentru siguranţa lor, va fi necesar un contract, semnat şi parafat, ca nu cumva ei să-şi pună obrazul la bătaie, iar voi să fiţi "răzgândaci". Cazarea, gratuită. Transportul şi masa, vă privesc direct şi personal. Totul este atât de gratuit, încât vă sunt solicitate sume ce variază între 500 şi 1000 de euro, bani pe care nu-i achitaţi atunci, la Sf. Aşteaptă, ci în câteva zile, tocmai ca totul să fie rezervat, aranjat şi toate cele.
Va fi pentru ultima dată când veţi vedea acei bani! De veţi dori să vă retrageţi, să renunţaţi sau să amânaţi...PAS! Rarissime cazurile în care cineva şi-a recuperat banii şi asta pentru că s-au mişcat mai rapid decât au închis ei firma fantomă şi au năvălit peste ei precum japonezii la Pearl Harbor.
Aa, şi încă ceva, foarte important! Ţineţi minte de câte ori v-am bătut la cap cu "manipularea" din mass-media, nu? De această dată, pe forumurile unde sunt sute de păgubiţi şi care povestesc cele păţite sau care speră să-şi recupereze, măcar parţial, pagubele, apar, tam-nisam, şi câteva aprecieri pozitive, laudative, extaziante chiar faţă de Atlantic Promotion ori o alta asemănătoare. Gulgute, prieteni! Şi încă d'alea otrăvite rău, rău de tot!

Personal, nu ştiu dacă chiar mă macină curiozitatea să fac act de prezenţă duminică în bârlogul unde am fost invitat, cu soţia, dar sunt curios care va fi reacţia lor după ce-i voi anunţa că, omenos cum sunt, le cedez lor căştigul meu. Fără nicio pretenţie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.