duminică, 28 noiembrie 2010

Margarina = egal plastic!

Informaţia a început să circule în SUA.

Margarina a fost produsă iniţial pentru a îngrăşa curcanii, dar ceea ce a făcut în realitate a fost să-i omoare.
Persoanele care au sponsorizat investigaţia au vrut să-şi recupereze banii, aşa că au început să se gândească sub ce formă să o facă. Conţinea o substanţă albă, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibilă, aşa că i-au adăugat o culoare galbenă, pentru a o vinde în loc de unt.

Cunoaşteţi diferenţa dintre margarină şi unt ?
Ambele au aceiaşi cantitate de calorii. Untul este uşor mai bogat în grăsimi saturate, 8 grame, comparativ cu cele 5 grame pe care le are margarina.
Consumul de margarină în loc de unt poate creşte cu 53% riscul de îmbolnăviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical de la Universitatea din Harvard.
A mânca unt, creşte absorbţia unei mari cantităţi de nutrienţii ce se găsesc în alte alimente. Untul conţine beneficii nutriţionale proprii, în timp ce margarina are numai adausurile din procesul de fabricaţie.
Untul a existat de secole, în timp ce margarina are mai puţin de 100 de ani.
Margarina este foarte bogată în acizi graşi (dintre cei recent descoperiţi ca fiind nocivi şi pe care oamenii de ştiinţă şi guvernele au început să-i interzică) şi măreşte considerabil colesterolul toxic.
Margarina amplifică de 5 ori riscul de cancer, alterează calitatea laptelui matern, reduce considerabil reacţia imunologică a organismului, micşorează reacţia la insulină.
Margarinei îi lipseşte O MOLECULĂ pentru a fi… PLASTIC ! Numai acest aspect şi este suficient să vă pună pe gânduri, pentru a evita folosirea margarinei in alimentaţia voastră, precum oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta înseamnă că este adăugat HIDROGEN, care, se ştie, modifică structura moleculară a substanţelor).
Încercaţi următoarea experienţă:
Cumpăraţi un pachet de margarină şi lăsaţi-o în garaj, ori într-un loc umbros. După câteva zile, veţi constata două lucruri: În primul rând, că n-au roit nici muştele şi nici ţânţarii, iar în al doilea rând că nici un miros urât sau de rânced nu vă va muta nasul din loc! De ce? Pentru că nu are nici o valoare nutritivă şi, practic, nimic nu poate creşte în ea, fiind improprie până şi dezvoltării microorganismelor. Ar fi un miracol să se poate hrăni ceva cu… plastic !!!
Un ultim argument: Dacă luăm o bucată de margarină şi o punem pe grătar sau într-o tigaie, ca să prăjim o friptură, va ieşi un fum negru, ca de la smoală, ceea ce nu veţi vedea de la nici un compus organic!
Şi o curiozitate: Margarina mai este cunoscută şi sub numele de…Plasticul Margot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.