duminică, 28 noiembrie 2010

Moartea la...doză!

A SE CITI SI A SE TRANSMITE MAI DEPARTE

In urma cu ceva timp a murit o femeie in conditii absurde.
Intr-o duminica, a plecat cu niste prieteni sa faca o excursie cu barca si a pus la rece niste cutii de suc. Urmatoarea zi, luni, a fost primita la Spitalul Universitar, iar miercuri a fost externata... moarta.. Autopsia a scos la iveala o leptospiroza (cu simptome de febra ridicata, fata palida si hemoragii) provocata de o bautura la cutie care a fost consumata fara pahar in barca.

Examinarea cutiilor a confirmat ca acestea au fost infectate cu urina de soarece, in consecinta cu leptospire. Probabil ca persoana in cauza nu a spalat partea superioara a cutiei inaintea de a bea, si a fost contaminata cu urina de soarece, care contine substante toxice si mortale, printre care leptospirele care provoaca leptospiroza.

Bauturile si alte alimente la cutie sunt inmagazinate in depozite infestate de rozatoare, si transportate pana la punctul de vanzare fara a fi curatate in prealabil .
De fiecare data cand cumparati o cutie, trebuie sa spalati foarte bine partea superioara cu apa si detergent, apoi clatiti bine inainte sa o puneti in frigider.

Dupa un studiu realizat de catre INMETRO (Spania), capacele cutiilor de bauturi sau de conserve sunt mai contaminate decat capacele WC-urilor publice. Studiul arata ca, intrucat cantitatea germenilor si a bacteriilor de pe capacele cutiilor este atat de mare, este foarte important sa fie spalate cu apa si detergent, si sa fie clatite foarte bine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.