sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Vinerea Neagră - Black Friday

   Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite, şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoştinţei este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare în fiecare an între 23 şi 29 noiembrie. Vinerea Neagră este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari.
   Black Friday sau Vinerea Neagră a fost asimilată şi de unele mari lanţuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi preţuri (în principiu, doar pentru o zi) şi reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienţi cât mai mulţi şi implicit să obţină profituri considerabile prin amploarea desfacerii.
(Sursa: Wikipedia) 

Vinerea Neagră nu aduce neapărat cele mai bune oferte

   Multe dintre reducerile din Vinerea Neagră, prezentate de comercianţi drept oferte nemaiîntâlnite, valabile o singură zi pe an, nu sunt de fapt mai spectaculoase decât reducerile de peste an, arată o analiză a Wall Street Journal. 
   Potrivit unor date furnizate publicaţiei americane de o companie specializată în monitorizarea preţurilor (Decide Inc.), multe dintre produsele incluse în campania Vinerea Neagră sunt disponibile în timpul anului la preţuri mai mici decât în ziua reducerilor, uneori chiar la acelaşi comerciant. 
   Decide a monitorizat pe tot parcursul anului preţurile afişate online de principalii ofertanţi de pe piaţa americană de consum şi a identificat, dintre acestea peste 500 de produse incluse în ofertele din Vinerea Neagră. Rezultatele au arătat că aproape o treime dintre produse au fost vândute la preţuri mai mici pe parcursul anului, a declarat directorul executiv al Decide, Mike Fridgen. 
   Ceea ce fac unii retaileri este să profite pe prejudecăţile consumatorilor legate de Vinerea Neagră, spun specialiştii, şi anume că preţurile din timpul campaniei sunt cele mai avantajoase din an. „Oamenii asociază Vinerea Neagră cu preţuri bune, iar asta elimină dorinţa de a le verifica”, a declarat pentru Wall Street Journal Rob Docters, reprezentantul unei companii de consultanţă managerială. 
(Material preluat de pe Yahoo News România) 
 Vinerea Neagră în România
Black Friday în America


Black Friday. Adevărul despre reducerile din "Vinerea neagră" în România
   De la "Black friday" la "Black fraier-day". Reducerile nebune de preţuri promise de marile magazine pentru VINEREA NEAGRĂ sunt  de fapt praf în ochii cumpărătorilor creduli. O recunosc chiar vânzătorii, într-un material filmat de o echipă România TV cu camera ascunsă. 
   Primul magazin în care am intrat ne-a scos din cap teoria preţurilor exagerat de mici. Vânzătorul pe care l-am abordat mai că nu a râs de noi. Întrebat dacă vor fi reduceri de până la 70% aşa cum spune în reclamă, vânzătorul a răspuns: "până la 70% sunt reduse produse care vor fi unul sau maximum două pe stoc şi reducerea nu poate să fie mai mare de 25-30%. Până la urmă şi la urmă, e şi profitul! Vor fi reduceri...teoretic. Practic...aici e mai greu. Chestia asta a fost furată de la americani. La americani, da! Sunt reduceri până la 90 la sută!".
(Material preluat, cu greşeli cu tot, de pe Jurnalul.ro)

LISTA MAGAZINELOR PARTICIPANTE LA BLACK FRIDAY
MAGAZINE CARE CONTINUA BLACK FRIDAY CU REDUCERILE CELE MAI MARI.

1. TinaR – cumperi 2 produse si unul este gratis. 
2. Interlink – laptopuri, calculatoare, imprimante de la 200 lei. ( pana duminica ora 24 ) 
3. ZorileStore – reduceri pana la 90% la PUMA, NIKE, ADIDAS, etc 
4. Elefant – pana la 90 % reduceri la carti. 
5. MiniPrix – pana la 99 % reduceri la haine. 
6. ClickShop – pana la 50% reduceri IT, electrocasnice, electronice. 
7. Nemira – pana la 90 % la carti celebre. 
8. Altex – reduceri pana la 50 % la electrocasnice, electronice. 
9. Azerty – reduceri pana la 50 % la electrocasnice, electronice, IT. 
10. EvoMag – reduceri 30% – 70% la IT si electrocasnice.
Cei ce n-au fost FRAIER-Day, se pot amuza:












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.