duminică, 28 noiembrie 2010

Îngerul banilor, demonul naivilor

Recent am primit pe E-mail o astfel de chestie, care, drept este, nu face pagubă în buzunaralul nimănui:

Banii vin in drumul tau....

Acesta este Ingerul Banilor trimite-l la 6 prieteni buni de-ai tai sau membrii de familie si te vei imbogatii in 4 zile.
Trimite-l la 12 prieteni de-ai tai sau membrii de familie si te vei imbogati in 2 zile .
Nu e o gluma , daca-l stergi nu vei stii niciodata!?
Ea lucreaza, cu adevarat lucreaza!



Nu am decât un singur motiv pentru care postez chestia asta aici: iată o probă elementară de naivitate, în capcana căreia pică precum muştele bete sute, poate că mii de internauţi!
1. Respectiva duduie ţine de cultura asiatică, cel mai probabil indiană. Deci, nicio legătură cu Îngerii creştineşti, entităţi care pot îndeplinii infinite misiuni de la Tatăl Ceresc pentru cei pe care îi apără şi le destupă mintea, numai sarcini bancare sau de contabilitate nu vor avea.
2. Trimite la "n" prieteni şi "ţ" rude, iar într-un interval de "p" zile te vei îmbogăţii. Da, este posibil, dar cu o condiţie: unul dintre destinatari să fie patronul unei tiparniţe de bani, proprietar de xerox sau rudă cu clanul Cămătarilor. În caz contrar, deşarte speranţe, fie şi dacă va fi trimisă tutror abonaţilor Romtelecom.
3. Intuind că fătuca ce stă pe grămada de bani ar fi vreo zeitate indiană, să vă reamintesc că populaţia de prin zona respectivă depăşeşte cu mult un miliard de suflete, numai că doar 10 procente dintre aceştia pot fi consieraţi bogaţi, iar 60 la sută sunt muritori de foame. Ce să înţeleg din statistica asta, că doar primii au rude şi prieteni?
4. Formularea parşivă din astfel de mesaje: "Dacă-l ştergi nu vei ştii niciodată!?" Trebuia şi o virgulă, dar autorii acestor glume proaste stau mai prost la capitolul gramatică, în schimb, prin cele scrise, vor reuşi să bulverseze mintea multora, să-i prostească, să-şi bată practic joc de ei.

Prin urmare, iată de ce unii sunt proşti, iar alţii deştepţi!

PS: Îl trimeţi mai departe?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.