duminică, 6 noiembrie 2016

Produse MediaShop – Maximă Escrocherie



Nu distribuiţi acest articol! 
Face rău şarlatanilor, dar şi prostiei!


    Prin primăvară îmi propusesem să mai pun încă o dată tunurile pe magazinele astea tip „TV Shop”, atunci fiind prins de flamă cu ofertele senzaţionale la plasele miraculoase cu magneţi, care ar fi fost o barieră de netrecut împotriva insectelor, mai mult sau mai puţin zburătoare. Preţul celor de la magazinul TV (încă nu-i dau numele, deşi toate sunt tot o apă şi-un pământ) a fost trâmbiţat la 99,00 lei, iar dacă ciuleam bine urechile şi m-aş fi repezit buluc la telefon, în secunda doi urma ca un al doilea set să fie pomană curată.
   N-am sunat, dar ceea ce auzeam (bine) mă enerva teribil, motiv pentru care aş fi dorit să scriu la vremea respectivă câteva rânduri pentru ca lumea să „Deschidă ochii şi să închidă punga” temeinic şi fără regrete, urmând să argumentez cu faptul că achiziţionasem cu doar o săptămână în urmă exact aceleaşi perdele plasă - insist să spun că erau absolut identice - contra sumei de 20 lei per bucată cele monocolore, iar cu o „risipă” de şapte lei în plus, adică 27 lei, luasem una mai decorativă, cu imagine florală. La grămadă, pentru trei d-alea, una d-ailaltă plus transport am scos din buzunar 100 de lei. 
   Recunosc, de la intenţia de a scrie despre respectivele perdele şi până la data curentă a trecut ceva timp, iar muştele şi ţânţarii au răposat de la vreme (în niciun caz de la insecticidele Primăriei!), numai că şarlatanii de la MediaShop TV (căci ei sunt buba) mi-au ridicat iarăşi mingea la fileu şi, de acestă dată, voi fi mai operativ, gândindu-mă că se apropie sezonul cadourilor pentru cei dragi şi poate reuşesc să vă economisesc nişte bani, invitându-vă, iarăşi, să „Deschideţi ochii şi să închideţi punga”.
   MediaShop TV a aruncat nada pentru fraieri cu două produse, cu titlu de noutăţi. Unul ar fi un aparat tip laser, tocmai bun pentru evenimente şi sărbători dacă dorim să particularizăm cu luminiţe şi steluţe ambianţa unei petreceri. Produsul se numeşte „Star Shower”, iar preţul de vânzare este o nimica toată, de numai 349 lei, iar dacă faceţi dovada saltului mortal înspre telefon, aveţi şansa supremă să mai cumpăraţi încă unul, cu doar 319 lei. 



   Asta este o prosteală ordinară! Acelaşi produs, identic-identic, îl puteţi cumpăra de pe alte site-uri (un exemplu ar fi „Preţul Verde”) contra sumei de 159 lei. Am convingerea că aţi sesizat diferenţa uriaşă de preţ, iar ca să pun sare peste rană, pe „AliExpress” costă 21,39 USD, cam 88 de lei la cursul recent. 


                                                               Oferta "Preţul Verde"


                                                                Oferta "AliExpress"


   Dar asta nu e tot, ca să mă păstrez în nota subiectului!

   Apogeul escrocheriei (deşi nu cred că ar exista o limită a decenţei comerciale) îl probează dumnealor cu un alt produs, respectiv o cameră video, denumită „Viz Car Camera”. Ehe!, de acestă dată este gravă prestaţia shopiştilor cu reclama la TV. Pe ecran, mai greuţ lizibil şi barat cu o linie pe diagonală, este menţionat preţul de 400 lei, care, vezi Doamne!, ar fi termen de comparaţie cu alte site-uri, dar de la care ei, shopiştii, au purces către uimitoarele reduceri şi avantaje client, până la incredibilul 199 lei bucata, ca, după povestea cu secunda doi, să beneficiezi de oferta senzaţională de numai 179 lei pentru camera a doua, ceea ce implică o economie financiară de…20 lei. 



   Tentant, nu? Da, numai că „ordinăria” o voi devoala punctual:

   - La preţul de 199 lei veţi primi, GRATUIT, cablul USB. Fals! Cablul respectiv face parte OBLIGATORIU din pachet. Cum ar fi să cumpăraţi un televizor, dar să nu primiţi cablul de alimentare? O nebunie!

   - Datele tehnice ale camerei sunt incomplete şi, desigur, incorecte. De exemplu, orice acumulator pe lumea asta este REÎNCĂRCABIL. Bateriile, nu. Apoi, în mod exagerat, sunt prezentate vreo trei-patru atribute tehnice, dar sunt chestii de mult depăşite.
   - Camera „originală”, în fapt, nu există. Este un produs chinezesc, precum toată invazia din magazine, de o calitate mediocră şi care, într-adevăr, poate avea o oarecare utilitate conformă prezentării sale.
   - În preţul total anunţat nu veţi regăsi costul cardului SD (variabil, la ei, pe intervalul 69,00 – 99,00 lei în funcţie de capacitatea de stocare) şi transportul, şi ăsta cam măricel după părerea mea. Aşadar, toată minciuna ar costa în final în jur de 288 lei minimum, şi maximum 596 lei.

   Care este realitatea? Iat-o!

   - Exact acelaşi tip de cameră poate fi cumpărată de la un alt magazin on-line de specialitate (Tech Star ar fi un exemplu bun) cu doar 78 lei per bucată. 78 de lei, fraţilor! Pe şleau fie spus, cu mult mai puţin decât preţul bişniţarilor. Cardul SD şi transportul, ca peste tot, se contabilizează separat. Cu toate acestea, să presupunem că am opta pentru un card de 32 GB, atât suportă camera, care ar fi 110 lei, plus 17,48 lei transportul pentru comenzi sub 199 de lei.
   - Camera de pe MediaShop TV nu costă nicăieri, pe niciun site, la niciun magazin, nici în cele mai triste zile, 400 de lei. De unde or fi scos acest 400 cred că nici Poliţia Economică nu ar afla. Sigur, sunt aparate similare cu mult mai performante la preţuri notabile, între 600 – 800 lei, poate şi mai sus, dar nu asta pusă în discuţie, care este cea mai ieftină, indiferent de magazin. 


   - Repet, toate accesoriile sunt incluse în preţul anunţat, mai puţin cardul de memorie. Ca să fiu bine înţeles, nimic nu vă este oferit gratuit. 

  
   Prin urmare, la MediaShop TV, superoferta ar însuma 199 lei (prima cameră), plus 179 lei (a doua, dar cu economie), plus două carduri SD (să-l punem la socoteală pe cel de 32 GB), plus transport. Tragem linie şi adunăm: 596 lei.
   Comparaţi cu 78 lei ori doi (că n-au discount pentru o a doua), plus două carduri SD a 110 lei fiecare (pot fi găsite pe net şi la preţuri sub 50 lei), plus transport, adică, per total, 393,48 lei. Cu 202,52 lei mai puţin.

   Ee! Aţi deschis ochii? Acum închideţi punga! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.